Rask

Spiste og trænede sig rask på 8 uger

 

Kurt Sand har lagt sin livsstil om, og efter kun 8 uger på livstilshold Ringsted er han fuldstændig medicinfri. Opskriften er enkel: Sund mad, motion og en god portion viljestyrke.

 

I starten af januar tog Kurt Sand, der ejer Maskinfabrikken Sand i Ringsted, en stor beslutning. Han ville have det bedre og han ville tabe sig. Derfor meldte han sig til 12 ugers forløb på Livsstilshold Ringsted.

 

”Jeg havde nået et tidspunkt i mit liv, hvor jeg tænkte ”Nu skal der ske noget”, fortæller Kurt. Siden jeg for mange år siden holdt op med at ryge, har jeg bare taget på – støt og roligt. Jeg havde det generelt fysisk dårligt. Jeg døjede med stress, dårlig mave, dårlig fordøjelse, sure opstød, forhøjet blodtryk, manglende energi og jeg vejede for meget, fortæller Kurt. Jeg fik derfor medicin mod forhøjet blodtryk, mod mavesyre, kvalme og jeg fik lykkepiller. Men jeg havde det jo stadig af H…… til i min krop, så jeg besluttede, at nu skulle det være slut.”

 

Aldrig dyrket motion før

Kurt Sand startede på livsstilsholdet i januar, sammen med sin kone Lisbeth, der tog med for at bakke ham op. De træner 3 gange om ugen med holdet, og er nu også begyndt at cykle yderligere 2 gange om ugen.

 

”Jeg har aldrig dyrket motion før i hele mit liv, og tænk så, I en alder af 51 år er jeg blevet vild med at træne, især spinning og styrketræning, siger Kurt. Så man kan sige, at man aldrig bliver for gammel til det. De første 14 dage var jeg helt sindssygt øm i kroppen, men det aftager. Og det sociale på holdet betyder rigtigt meget. Hvis du bare starter for dig selv og aldrig har dyrket motion, så tror jeg man hurtigt falder fra. Det betyder meget på sådan et hold, at man er i samme båd, og at vi trækker samme vej. Også at vi kan grine – af os selv og hinanden. ”

 

Fra sovs og kartofler til grøntsager

”Jeg spiser også helt anderledes nu, end jeg gjorde tidligere. Som mange andre mænd levede jeg før af sovs, kød og kartofler, men jeg har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan li’ grøntsager. Så nu spiser vi hver dag masser af grøntsager. Vi spiser mest lyst kød fx kylling, og så juicer vi frugt og grøntsager hver dag. Det er sådan, vi har fundet ud af, at vi har det bedst. Men der er da også plads til en bøf og et glas rødvin i weekenden, siger Kurt.”

 

Sejr at aflevere pillerne

”Da jeg startede på livsstilsholdet var det først og fremmet for at tabe mig, men nu er det ikke det vigtigste længere. Det er for at holde mig sund og rask, det personlige velvære og at jeg ved, at jeg gør noget godt for mig selv. Jeg glemmer aldrig den dag, da jeg samlede alle mine piller i en stor pose og afleverede den på apoteket. Og bagefter kiggede jeg ned i den store skuffe, den var tom. Det var en kæmpe sejr. I dag er mit blodtryk helt normalt, jeg er trappet ud af lykkepillerne og min mave har det godt.”

 

”Jeg vil sige, at jeg blevet sund og rask og glad. Så den livsstil vi har gang i nu, det kommer jeg til at fortsætte, til jeg kradser af,” slutter Kurt Sand.

 


 Kurt Sand trænede og spiste sig medicinfri efter kun 8 uger på livsstilsholdet.

Livsstilshold Ringsted